lunes, 21 de julio de 2008

Se’n sent responsable

El principal acusat del cas Cavallistes, l’exbatle de ses Salines Sebastià Vidal, avalà la fiança dels 11 càrrecs del PP que estan imputats perquè ell els demanà un document que certificàs l’antiguitat d’una associació. Vidal nega que hagi comès cap delicte

Sebastià Vidal, exbatle de ses Salines i principal imputat en el cas Cavallistes, se sent responsable del que pugui passar als seus onze companys del PP imputats en la presumpta trama de corrupció, segons fonts de la defensa de l’exbatle.

És per això que quan el jutge Antoni Monserrat quantificà les fiances dels acusats, Vidal se’n féu càrrec. El seu misser presentà un aval de gairebé 300.000 €, resultat de la suma de les dotze fiances imposades als càrrecs del PP.

Sebastià Vidal continua negant que hagi comès cap delicte penal o administratiu, però és conscient que si els seus companys de partit estan imputats és perquè ell els demanà un document que certificàs l’antiguitat de l’Agrupació Cavallista de ses Salines.

La Fiscalia Anticorrupció considera que els certificats són falsos, imputa als polítics delictes de falsedat documental i considera Vidal l’inductor dels fets.

A banda dels càrrecs del PP, també estan processats dos funcionaris municipals. Per aquests, l’exbatle de ses Salines no ha presentat cap aval perquè els seus ajuntaments (ses Salines i Campos) se’n fan càrrec a través d’una pòlissa que ja tenen contractada.

Les penes i fiances que la Fiscalia demana per als acusats varien segons el presumpte grau de participació en la trama. Per Anticorrupció, els militants del PP actuaren inconscientment en refiar-se de Sebastià Vidal, perquè no sabien que volia legalitzar el suposat xalet particular.

En canvi, la Fiscalia creu que els dos funcionaris imputats actuaren conscientment per ajudar Vidal a simular que el suposat xalet era la seu de l’Agrupació Cavallista. Aquesta qualificació permeté que el Consell declaràs l’immoble d’interès general i que Vidal el legalitzàs.

Els dos funcionaris són l’exzelador de ses Salines Sebastià Escales i el secretari municipal de Campos, Sebastià Portell. A ambdós se’ls acusa d’un delicte de falsedat documental en qualitat d’autors responsables.

La Fiscalia també acusa els 11 polítics del PP suposadament induïts per Vidal d’un delicte de falsedat documental. Però a aquests només els considera autors del delicte "per imprudència". Es tracta dels batles Gabriel Matas (Montuïri), Miquel Vidal (Santanyí) i Joan Rotger (Selva); dels tinents de batle Joan C. Jaume Mulet (Llucmajor) i Joan Rubert (Inca); dels exbatles Joan Jaume Ramis (Lloret), Antoni Serra (sa Pobla) i Antoni del Olmo (Santa Margalida); de l’exregidor Joan Llabrés (sa Pobla); del conseller al Consell Andreu Prohens i de la diputada al Parlament Catalina Soler.•

Diari de Balears 21/07/2008

No hay comentarios: